Karate
Karate lajina
Alkunsa aseettomana taistelulajina Okinawan saarella (Japani) saanut karate on nykypäivänä sekä itsepuolustus- että urheilulaji. Valtaosa karaten harrastajista keskittyy karaten perinteisempään muotoon, eli itsepuolustukseen.
Karatessa harjoiteltaviin tekniikoihin lukeutuvat mm. erilaiset lyönnit, potkut, torjunnat, hallintaotteet ja kaadot. Lajissa on kamppailun lisäksi tärkeässä roolissa sekä fyysisen että henkisen kunnon kehittäminen, mikä tekee karatesta todella kokonaisvaltaisen liikuntamuodon.


Gijomon-kai
Tyylisuuntamme Gijomon-kai on itsepuolustukseen keskittynyttä karatea, jossa kunto kohoaa.
Tyylisuunta on perustettu vuonna 1977 ja sen perustaja on Yoshiji Kaku. Suomessa Gijomon-kaita aloitti opettamaan Kim Isaksson vuonna 1994. Gijomon voidaan kääntää suomeksi “velvollisuus aina ensin” tai “kohtalo on toimia velvollisuutensa eteen”.
Tunneillamme opit monenlaisia lyöntejä, potkuja, lukkoja, heittoja ja kaatumisia sekä niiden käyttämistä itsepuolustustilanteissa.
Tervetuloa tutustamaan Gijomon-kai karateen!
Karaten harjoitusajat
Karaten ylemmät vyöt
Maanantai klo 17:00-18:00
(Martial Arts Center, pieni puoli)
Perjantai klo 18:00-19:15
(Martial Arts Center, iso puoli)
Karaten peruskurssi
Keskiviikko klo 17:00-18:00
(Martial Arts Center, pieni puoli)
Perjantai klo 17:00-18:00
(Martial Arts Center, pieni puoli)
Karaten valmentajat

Tomi Niemi
Ylempien vöiden valmentaja
(1-tason junioriohjaaja)
2. dan musta vyö

Roope Korpela
Ylempien vöiden valmentaja
2. dan musta vyö

Num Syrjälä
Peruskurssin valmentaja
(1-tason junioriohjaaja)
1. dan musta vyö
Karaten harrastajille
Gijomon-kai karaten harrastajat kuuluvat All Japan Gijomonkai Karate-jutsu -organisaatioon ja vuodesta 1998 lähtien myös Suomen Karateliittoon.
Ajantasaista tietoa karaten lisensseistä ja vakuutuksista voi lukea Suomen Karateliiton sivuilta kohdasta lisenssit ja vakuutukset
Kokkolan Budolla on käytössä Suomisport, josta harrastajat saavat ostettua lisenssit ja vakuutukset.
Tyylisuunnassamme on seitsemän Shorinji-ryusta muokattua aseetonta kataa: Kenshi ho, Wanshu, Ananku, Seisan, Chinto, Gojushiho ja Bassai Dai.